Înapoi la toate plantele medicinale

Sulfina (Melilotus officinalis) - plantă medicinală

Sulfina (Melilotus officinalis) - care sunt proprietățile pentru sănătate, indicațiile terapeutice, modul de administrare, precauțiile și contraindicațiile, precum și remedii și tratamente naturiste..



Descriere
Sulfina este o plantã ierboasã din familia leguminoaselor, cu flori galbene, plãcut mirositoare, înşirate la vârful tulpinilor înalte de pânã la un metru. Creşte în toate regiunile ţãrii, din câmpie pânã în zonele de munte.
În scop medicinal, de la sulfinã se recolteazã partea aerianã înfloritã.

Compoziţie
Planta conţine acid melilotic, care prin hidrolizã formeazã cumarine. În plus, sulfina mai conţine alantoinã, acid alantoic, aciduric, colinã, mucilagii.

Acţiune
Preparatele din flori de sulfinã au acţiune emolientã, anticoagulantã, astringentã, diureticã, cicatrizantã, calmantã.

Indicaţii terapeutice
Preparatele din sulfinã sunt folosite în tratarea afecţiunilor gastrice, în varice, hemoroizi, tromboflebite, pentru oprirea sângerãrilor uşoare, iar în medicina empiricã este indicat pentru tratarea icterului şi a afecţiunilor hepato-biliare.
Administare:
Infuzia se preparã din 1 linguriţã de plantã uscatã la 1 canã cu apã. Se beau 1-2 cãni pe zi.
Pentru combaterea insomniilor se poate bea 1 canã de infuzie din flori de sulfinã înainte de culcare.
În gingivite, afte bucale, abcese dentare se preparã o infuzie din 2 linguriţe de plantã la 1 canã cu apã şi se clãteşte gura de mai multe ori pe zi.
Pentru uz extern, se preparã o infuzie din 1 linguriţã de plantã la 1 canã cu apã şi se aplicã sub formã de comprese locale.

Precauţii şi contraindicaţii
Dupã recoltare trebuie sã se acorde o atenţie deosebitã procesului de uscare. Uscarea necorespunzãtoare poate duce la apariţia unor substanţe cu efect anticoagulant, constituind un potenţial pericol de sângerare.
Distribuie
Rețete noi
Bloguri noi