Șnițel crocant cu cartofi wedges

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Ingrediente pentru șnițel:
4 felii mari de carne de pui (sau porc)
200 g făină
2 ouă
200 g pesmet
1 linguriță sare
1 linguriță piper
ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru cartofi wedges:
800 g cartofi
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru
1 linguriță paprika
1 linguriță usturoi granulat

Valori nutriționale

calorii: ~450kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 50g
grasimi: 20g
Șnițel crocant cu cartofi wedges
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea cartofilor:
Preîncălzește cuptorul la 220°C.
Spală bine cartofii, taie-i în forme de wedges și pune-i într-un bol.
Adaugă uleiul, sarea, piperul, paprika și usturoiul granulat. Amestecă bine.
Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i timp de 30-35 de minute, până devin aurii și crocanți.
Pregătirea șnițelului:
Bate ușor feliile de carne cu un ciocan de șnițel, astfel încât să devină mai subțiri.
Pune făina într-un bol, ouăle bătute într-un alt bol, iar pesmetul într-un al treilea.
Condimentează fiecare bol cu sare și piper.
Trecerea cărnii prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet.
Prăjirea șnițelului:
Într-o tigaie fierbinte, adaugă suficient ulei pentru a acoperi baza.
Prăjește șnițelele până devin aurii și crocante, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte.
Servirea:
Servește șnițelul cald alături de cartofii wedges și o salată proaspătă.
Distribuie
Articole