Supă de linte

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Legume și proteine:
250 g linte verde sau maro
1 ceapă mare
2 morcovi
1 țelină mică
2 căței de usturoi
2 roșii mari sau 200 ml roșii pasate
1 cartof mare
Lichide și condimente:
1,5 l apă
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță chimen
1 frunză de dafin
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~210kcal
proteine: 12g
carbohidrati: 35g
grasimi: 7g
Supă de linte
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Spală lintea în apă rece și las-o la înmuiat timp de 30 de minute.
Curăță și toacă ceapa, morcovii, țelina și cartoful în cuburi mici.
Zdrobește usturoiul și pregătește roșiile, fie decojindu-le și tocându-le, fie folosind roșii pasate.
Gătirea legumelor:
Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă morcovii și țelina, gătește 5-7 minute până când se înmoaie.
Fierberea supei:
Adaugă lintea bine scursă în oală, împreună cu roșiile și cartoful.
Toarnă apă și adaugă frunza de dafin, sare, piper și chimen.
Pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, până când lintea și legumele sunt fragede.
Servirea:
Scoate frunza de dafin și servește supa caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Distribuie
Articole