Pulpe de pui la cuptor

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Carne:
800 g pulpe de pui
Legume:
4 cartofi mari
2 morcovi
1 ardei gras verde
1 ceapă
3 căței de usturoi
Lichide și condimente:
100 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță paprika dulce
1 linguriță rozmarin uscat
1 frunză de dafin
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 25g
grasimi: 20g
Pulpe de pui la cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Spală și taie cartofii în cuburi, morcovii în rondele, iar ardeiul și ceapa în bucăți.
Zdrobește usturoiul.
Prepararea puiului:
Într-un bol mare, amestecă pulpele de pui cu uleiul de măsline, condimentele (sare, piper, paprika, rozmarin) și usturoiul zdrobit.
Așezarea în tavă:
Pune legumele preparate pe fundul unei tăvi, adaugă pulpele de pui deasupra și adaugă frunza de dafin.
Coacerea:
Acoperă tava cu folie de aluminiu și lasă la cuptor timp de 30 de minute.
După cele 30 de minute, scoate folia și continuă coacerea timp de 15-20 de minute, până când puiul este rumenit și legumele sunt moi.
Servirea:
Servește pulpele de pui calde, decorate cu pătrunjel proaspăt tocat, alături de salată sau legume la abur.
Distribuie
Articole