Tăiței de orez cu legume

Cină
Pentru 4 persoane
30 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Tăiței și legume:
250 g tăiței de orez
1 morcov
1 ardei gras galben
1 dovlecel
100 g mazăre (proaspătă sau congelată)
2 căței de usturoi
Lichide și condimente:
3 linguri ulei de susan sau ulei de măsline
2 linguri sos de soia
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
2 linguri oțet de orez
Decor:
Semințe de susan prăjite
Ceapă verde tocată

Valori nutriționale

calorii: ~270kcal
proteine: 7g
carbohidrati: 45g
grasimi: 9g
Tăiței de orez cu legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Fierbe tăițeii de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i și clătește-i cu apă rece.
Curăță și taie morcovul, ardeiul și dovlecelul în fâșii subțiri.
Zdrobește usturoiul.
Gătirea legumelor:
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de susan la foc mediu.
Adaugă usturoiul și călește-l pentru 30 de secunde, având grijă să nu se ardă.
Adaugă morcovul, ardeiul și dovlecelul, și gătește pentru aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie.
Amestecarea tuturor ingredientelor:
Adaugă mazărea și tăițeii de orez în tigaie. Toarnă sosul de soia, oțetul de orez și zahărul.
Amestecă bine ingredientele pentru a se combina, și lasă-le să se gătească pentru încă 3-4 minute.
Servirea:
Scoate din tigaie, decorează cu semințe de susan prăjite și ceapă verde tocată.
Servește tăițeii de orez calzi, ca fel principal sau garnitură.
Distribuie
Articole