Somon la grătar cu salată

Cină
Pentru 2 persoane
30 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Pește:
2 fileuri de somon
1 lingură de ulei de măsline
sare și piper după gust
Salată:
2 căței de usturoi (opțional)
100 g frunze de salată mixtă
1 roșie mare
1 castravete
50 g măsline verzi
sucul de la 1/2 lămâie
1 linguriță de oțet balsamic
1 lingură de ulei de măsline
sare și piper după gust
Decor:
felii de lămâie

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 10g
grasimi: 25g
Somon la grătar cu salată
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea somonului:
Unge fileurile de somon cu ulei de măsline, presară sare și piper pe ambele părți.
Prepararea salatei:
Spală bine frunzele de salată, roșiile și castravetele.
Taie roșia și castravetele în cuburi.
Într-un bol, amestecă frunzele de salată, roșia, castravetele și măslinele.
Adaugă sucul de lămâie, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sare și piper.
Amestecă bine ingredientele pentru salată.
Gătirea somonului:
Preîncălzește grătarul la foc mediu.
Pune fileurile de somon pe grătar și gătește timp de 4-5 minute pe fiecare parte.
Somonul este gata când se desface ușor cu furculița.
Servirea:
Servește somonul cald alături de salată, decorat cu felii de lămâie.
Distribuie
Articole