Supă cremă de dovleac

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Legume:
1 kg dovleac curățat și tăiat cuburi
2 cartofi medii
1 ceapă mare
2 morcovi
3 căței de usturoi
Lichide și condimente:
750 ml supă de legume
100 ml smântână pentru gătit
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță nucșoară rasă
1 frunză de dafin
Decor:
Semințe de dovleac prăjite
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~250kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 30g
grasimi: 10g
Supă cremă de dovleac
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Curăță și taie dovleacul, cartofii, morcovii și ceapa în cuburi.
Zdrobește usturoiul.
Gătirea legumelor:
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul și călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă morcovii și usturoiul, gătește 5-7 minute.
Fierberea soupei:
Adaugă dovleacul și cartofii în cratiță, toarnă supa de legume, adăugând frunza de dafin.
Pune sare, piper și nucșoară, apoi lasă să fiarbă timp de 20-25 de minute, până când legumele sunt fragede.
Mixarea:
Îndepărtează frunza de dafin și mixează supa cu un blender până devine cremă.
Incorporează smântâna și amestecă bine.
Servirea:
Servește supa caldă, decorată cu semințe de dovleac prăjite și pătrunjel proaspăt.
Distribuie
Articole