Plăcintă cu carne și legume

Prânz
Pentru 6 persoane
120 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Aluat:
500 g făină
250 g unt
1 ou
200 ml apă rece
1 praf de sare
Umplutură:
500 g carne măcinată (porc sau amestec de carne)
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ardei gras
2 căței de usturoi
200 g ciuperci (opțional)
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 linguriță boia dulce
1 ou pentru uns
Condimente:
1 linguriță cimbru uscat
1 frunză de dafin

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 25g
grasimi: 22g
Plăcintă cu carne și legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea aluatului:
Cerne făina într-un bol mare, adaugă untul tăiat cubulețe și amestecă până obții o textură nisipoasă.
Adaugă oul, sarea și apa rece. Frământă aluatul până devine elastic. Lasă-l la frigider pentru 30 de minute.
Prepararea umpluturii:
Toacă ceapa și călește-o într-o tigaie cu puțin ulei până devine aurie.
Adaugă carnea măcinată, legumele tăiate mărunt și condimentele. Gătește până carnea este bine pătrunsă și legumele sunt fragede.
Asamblarea plăcintei:
Împarte aluatul în două părți, întinde prima parte pe o tavă de tartă.
Adaugă umplutura de carne uniform pe aluat, apoi întinde a doua parte de aluat deasupra. Sigilează marginile.
Coacerea:
Unge plăcinta cu un ou bătut pentru a obține o crustă aurie.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute sau până devine aurie.
Servirea:
Lasă să se răcească puțin înainte de a tăia. Servește caldă, alături de o salată.
Distribuie
Articole