Tocăniță cu năut

Prânz
Pentru 4 persoane
75 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Ingrediente principale:
400 g năut fiert (sau 200 g năut uscat, fiert anterior)
1 ceapă mare
3 morcovi
1 ardei gras verde
2 căței de usturoi
3 roșii mari sau 200 ml roșii pasate
3 linguri de pastă de roșii
Lichide și condimente:
500 ml supă legume sau apă
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță chimen
1 frunză de dafin
1 legătură de pătrunjel proaspăt
Decor:
Feliuțe de lămâie

Valori nutriționale

calorii: ~300kcal
proteine: 15g
carbohidrati: 50g
grasimi: 10g
Tocăniță cu năut
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Dacă folosești năut uscat, pune-l la înmuiat cu o seară înainte și apoi fierbe-l.
Toacă ceapa, morcovii și ardeiul în bucăți mici.
Zdrobește usturoiul și pregătește roșiile, fie decojindu-le și tocându-le, fie folosind roșii pasate.
Gătirea legumelor:
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă morcovii și ardeiul, gătește 5-7 minute până când se înmoaie.
Incorporează usturoiul pisat și mai călește 1 minut.
Fierberea tocăniței:
Adaugă năutul fiert în cratiță, împreună cu roșiile pasate și pasta de roșii.
Toarnă supa de legume sau apa fierbinte, cât să acopere ingredientele. Adaugă frunza de dafin, chimen și condimentele (sare, piper).
Acoperă cratița cu un capac și lasă la foc mic timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
Servirea:
Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra înainte de servire. Servește tocănița caldă, alături de o felie de lămâie.
Distribuie
Articole