Terci de ovaz cu miere, nuci și banană

Mic-dejun
Pentru 2 persoane
15 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

Ingredientele principale:
100 g fulgi de ovăz
400 ml lapte (sau apă pentru o versiune vegană)
2 banane
2 linguri de miere (sau sirop de arțar pentru o versiune vegană)
50 g nuci (preferabil nuci pecan sau nuci normale)
Condimente:
1/2 linguriță scorțișoară
un praf de sare

Valori nutriționale

calorii: ~250kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 40g
grasimi: 10g
Terci de ovaz cu miere, nuci și banană
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea terciului:
Într-o cratiță, adaugă fulgii de ovăz și laptele (sau apa) și un praf de sare.
Pune cratița pe foc mediu și amestecă din când în când, până când compoziția începe să fiarbă.
După ce a început să fiarbă, redu intensitatea focului și lasă să fiarbă timp de 5-7 minute, amestecând ocazional.
Adăugarea aromelor:
Când terciul a ajuns la consistența dorită, adaugă scorțișoara și mierea (sau siropul de arțar) și amestecă bine.
Prepararea bananelor:
Între timp, taie bananele în rondele.
După ce terciul este gata, împărțiți-l în boluri, adăugând deasupra rondelele de banană și nucile mărunțite.
Servirea:
Poți adăuga un strop de miere sau nuci suplimentare deasupra pentru un plus de savoare. Servește cald.
Distribuie
Articole