Înapoi la toate plantele medicinale

Conopida (Brassica oleraceea) - plantă medicinală

Conopida (Brassica oleraceea) - care sunt proprietățile pentru sănătate, indicațiile terapeutice, modul de administrare, precauțiile și contraindicațiile, precum și remedii și tratamente naturiste..



Descriere
Conopida este o plantă anuală din familia verzei, cu tulpina de cca. 15 cm, originară din partea mediteraneeană a Europei.
Partea comestibilă o reprezintă mugurii tineri de flori, formaţi din lăstari îngroşaţi. 
Conopida –
Compoziţie
Conopida conţine oligoelemente: potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, zinc, fluor, vitamine C, K, B1,B2,B6 , beta-caroten,acid folic, enzime şi fibre.Conopida –
Acţiune
Conopida detoxifică organismul, elimină toxinele şi are proprietăţi anticancerigene.
Conopida –
Indicaţii terapeutice
Conopida  conţine un compus numit sulforafan cu proprietăţi anticancerigene (scade riscul cancerului de sân, cancerului de prostată, reglează nivelul hormonal.De asemenea,  conopida previne anemia, scade tensiunea arterială, ajută la detoxifierea organismului.
În plus, conopida este eficientă în curele de detoxifiere dar şi de slăbire prin valoarea energetică scăzută (100gr. conopidă are doar 21 kcal.).
Conopida –
Precauţii şi contraindicaţii
Toate studiile făcute până în prezent arată că efectele adverse la tratamentul cu conopidă sunt foarte rare şi reduse ca intensitate şi se referă cel mai adesea la deranjamente digestive: balonare, uşoare colici abdominale, în cazuri foarte rare, diaree.
Pentru cei care au un sistem digestiv sensibil la conopidă se recomandă consumul de condimente cum ar fi chimenul, anasonul, feniculul, care sunt un adevărat antidot la astfel de probleme.
Distribuie
Rețete noi
Bloguri noi