Zacuscă fără coacere

Prânz
Pentru 6 persoane
30 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

Legume:
2 vinete medii
2 ardei grași roșii
2 cepe mari
4 roșii mari
3 căței de usturoi
Condimente:
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță boia dulce
2 linguri de oțet
3 linguri de ulei de măsline
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~150kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 12g
grasimi: 10g
Zacuscă fără coacere
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea legumelor:
Curăță vinetele și tăie-le cubulețe. Presară sare și lasă-le să stea 10 minute, apoi scurge-le pentru a elimina amăreala.
Taie ardeii și ceapa în bucăți mici. Blenchează roșiile (opțional), apoi decojește-le și toacă-le.
Amestecarea ingredientelor:
Într-un bol mare, combină toate legumele tăiate: vinete, ardei, ceapă și roșii.
Adaugă usturoiul zdrobit, oțetul, uleiul, sare, piper și boia dulce.
Amestecarea finală:
Amestecă bine ingredientele, lăsând zacusca să se odihnească 30 de minute pentru a se combina aromele.
Servirea:
Servește zacusca pe pâine prăjită sau ca garnitură alături de diverse preparate.
Distribuie
Articole