Biscuiți de Crăciun

Gustare
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

250 g făină
100 g unt
100 g zahăr
1 ou
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
1/2 linguriță ghimbir pudră (opțional)
Zahăr pentru decor (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~90kcal
proteine: 1g
carbohidrati: 12g
grasimi: 4g
Biscuiți de Crăciun
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol mare, pune făina, praful de copt, scorțișoara și ghimbirul (dacă folosești). Amestecă bine.
Într-un alt bol, bate oul cu zahărul până devine o compoziție cremoasă. Adaugă untul topit și esența de vanilie.
Încorporează treptat ingredientele uscate (făina cu praful de copt și condimentele) în amestecul de ouă și unt, amestecând până obții un aluat omogen.
Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30-60 de minute pentru a se întări puțin.
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pe o suprafață presărată cu făină, întinde aluatul într-o foaie subțire, apoi taie biscuiții cu forme pentru Crăciun (stele, brăduți, clopoței etc.).
Așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i timp de 10-12 minute sau până devin ușor aurii pe margini.
După ce s-au răcit, poți decora biscuiții cu zahăr pudră sau glazură colorată, pentru un aspect festiv.
Distribuie