Brioșe cu Fulgi de Ciocolată

Gustare
Pentru 4 persoane
35 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

200 g făină
100 g zahăr
1 plic praf de copt (10 g)
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare
2 ouă
120 ml lapte
80 ml ulei vegetal
1 linguriță esență de vanilie
100 g fulgi de ciocolată neagră sau albă
50 g ciocolată albă sau neagră, tocată grosier (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~220kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 28g
grasimi: 11g
Brioșe cu Fulgi de Ciocolată
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge formele de brioșe sau pune hârtii speciale în ele.
Într-un bol mare, combină făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un alt bol, bate ouăle cu laptele, uleiul și esența de vanilie până devin omogene.
Adaugă amestecul de ingrediente umede peste ingredientele uscate și amestecă ușor până când ingredientele sunt absorbite. Nu amesteca prea mult pentru a păstra brioșele pufoase.
Încorporează fulgii de ciocolată și ciocolata tocată, amestecând ușor.
Umple formele de brioșe cu aluatul obținut, lăsând un mic spațiu la vârf. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul brioșei iese curată.
Lasă brioșele să se răcească puțin înainte de a le scoate din forme. Servește-le calde sau la temperatura camerei.
Distribuie