Albă ca Zăpada

Desert
Pentru 4 persoane
70 minute
Dificultate 6 / 10

Ingrediente

Foi:
300 g făină
50 g zahăr
50 ml ulei
100 ml lapte vegetal (sau apă minerală pentru versiunea de post)
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță oțet
Un praf de sare
Cremă:
400 ml lapte vegetal
60 g zahăr
40 g amidon de porumb
Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
Decor:
Zahăr pudră sau fulgi de cocos

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 50g
grasimi: 7g
Albă ca Zăpada
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea foilor:
Într-un bol, amestecă uleiul, zahărul, laptele vegetal și sarea.
Adaugă bicarbonatul stins cu oțet și încorporează făina treptat până obții un aluat ferm.
Împarte aluatul în 3 bucăți egale. Întinde fiecare bucată sub formă de foi subțiri.
Coace foile pe dosul unei tăvi, tapetată cu făină, la 180°C timp de 10 minute fiecare.
Prepararea cremei:
Într-o cratiță, încălzește laptele vegetal împreună cu zahărul și coaja de lămâie.
Adaugă amidonul dizolvat în puțin lapte rece și fierbe până se îngroașă.
Ia crema de pe foc și adaugă zeama de lămâie. Las-o să se răcească.
Asamblarea:
Alternează foile cu straturi de cremă, presând ușor pentru a adera bine.
Acoperă prăjitura și las-o la frigider peste noapte pentru a se fragezi.
Presară zahăr pudră deasupra înainte de servire.
Distribuie
Articole