Turtă Dulce cu Miere

Desert
Pentru 6 persoane
45 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

300 g făină
100 g zahăr brun
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară măcinată
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/4 linguriță cuișoare măcinate
1/4 linguriță nucșoară măcinată
1 praf de sare
150 g miere
50 g unt topit
1 ou
2 linguri lapte

Valori nutriționale

calorii: ~230kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 35g
grasimi: 7g
Turtă Dulce cu Miere
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, nucșoara și sarea.
Într-un alt bol, bate oul cu mierea, zahărul brun și untul topit, până devin omogene.
Adaugă amestecul de ingrediente lichide peste cele uscate și amestecă până obții un aluat moale. Dacă este prea dens, adaugă cele 2 linguri de lapte.
Întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, la o grosime de aproximativ 0.5 cm.
Folosește forme de decupat pentru a tăia figurine din aluat și așază-le pe tava pregătită.
Coace turta dulce în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute, până capătă o culoare ușor aurie.
Lasă turta dulce să se răcească complet înainte de a o decora. Poți folosi glazură de zahăr sau ciocolată pentru un aspect festiv.
Distribuie
Articole