Turtă Dulce

Gustare
Pentru 4 persoane
90 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

250 g zahăr
100 g unt
200 ml miere
1 ou
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță ghimbir măcinat
1/2 linguriță cuișoare măcinate
500 g făină
1 praf de sare

Valori nutriționale

calorii: ~120kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 23g
grasimi: 5g
Turtă Dulce
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea aluatului
Într-o cratiță, topiți untul împreună cu zahărul și mierea, la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet. Lăsați să se răcească.
Amestecul cu făina
Adăugați oul, bicarbonatul de sodiu și condimentele (scorțișoară, ghimbir, cuișoare) în amestecul de unt și miere. Apoi, încorporați treptat făina, amestecând continuu până când obțineți un aluat moale.
Refrigerarea
Împachetați aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de 30 minute.
Formarea turtelor
Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și tăiați-l în forme dorite (stele, brăduți, inimioare etc.).
Coacerea
Așezați turta dulce pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute sau până când marginile devin aurii.
Decorarea (opțional)
După ce se răcesc, turtele dulci pot fi decorate cu glazură sau stropite cu zahăr pudră.
Distribuie