Ton cu legume la cuptor

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Pește și legume:
500 g ton (file)
2 dovlecei medii
1 ardei gras galben
1 ceapă mare
2 roșii mari
2 căței de usturoi
1 lămâie
Lichide și condimente:
100 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță oregano uscat
1 frunză de dafin
Decor:
Frunze de mărar proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 15g
grasimi: 20g
Ton cu legume la cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Spală bine dovleceii și ardeiul, apoi taie-le în rondele.
Curăță și toacă ceapa și usturoiul.
Tăiați roșiile în cuburi.
Stoarce sucul de la lămâie.
Marinarea tonului:
Într-un bol, amestecă tonul cu ulei de măsline, sare, piper, oregano și sucul de lămâie. Lasă la marinat timp de 15 minute.
Prepararea legumelor:
Într-o tavă de cuptor, așază ceapa, usturoiul, dovleceii, ardeiul și roșiile. Adaugă frunza de dafin, sare și piper după gust.
Gătirea tonului:
Pune tonul marinat deasupra legumelor în tavă. Acoperă cu folie de aluminiu.
Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Servirea:
După ce este gata, lasă să se răcească puțin. Presară mărar proaspăt tocat deasupra și servește cald.
Distribuie
Articole