Tocăniță din carne de porc

Prânz
Pentru 4 persoane
90 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

Carne și legume:
600 g carne de porc (spată sau pulpă)
2 cepe mari
2 morcovi
1 ardei gras roșu
3 căței de usturoi
4 cartofi medii
2 roșii mari sau 200 ml roșii pasate
2 linguri de pastă de roșii
Lichide și condimente:
400 ml supă de carne sau apă
3 linguri de ulei
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1 frunză de dafin
1 linguriță cimbru uscat
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 20g
grasimi: 18g
Tocăniță din carne de porc
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Taie carnea de porc în cuburi de dimensiuni medii.
Curăță și toacă ceapa, morcovii și ardeiul în bucăți mici.
Curăță și taie cartofii în cuburi.
Zdrobește usturoiul și pregătește roșiile, fie decojindu-le și tocându-le, fie folosind roșii pasate.
Gătirea cărnii:
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul și rumenește carnea de porc pe toate părțile, până capătă o crustă ușor aurie.
Scoate carnea pe o farfurie și păstreaz-o deoparte.
Sotarea legumelor:
În aceeași cratiță, călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă morcovii și ardeiul, gătește 5-7 minute până când se înmoaie.
Incorporează usturoiul pisat și mai călește 1 minut.
Fierberea tocăniței:
Adaugă carnea înapoi în cratiță, împreună cu roșiile pasate și pasta de roșii.
Toarnă supa de carne sau apa fierbinte, cât să acopere ingredientele. Adaugă frunza de dafin și condimentele (sare, piper, boia, cimbru).
Acoperă cratița cu un capac și lasă la foc mic timp de 45 de minute, amestecând ocazional.
Adăugarea cartofilor:
Adaugă cartofii tăiați în cratiță și continuă să gătești încă 20-25 de minute, până când cartofii sunt fragezi și tocănița are o consistență omogenă.
Servirea:
Înainte de servire, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Servește tocănița caldă, alături de murături sau pâine proaspătă.
Distribuie
Articole