Tocăniță de Pui cu Legume

Prânz
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

500 g piept de pui (sau pulpe de pui dezosate), tăiate cuburi
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 morcovi, tăiați rondele
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 dovlecel, tăiat cubulețe
3 cartofi medii, tăiați cuburi
2 căței de usturoi, tocați mărunt
200 g roșii cuburi (proaspete sau din conservă)
2 linguri ulei de măsline
500 ml supă de pui (sau apă)
Sare și piper, după gust
1 linguriță boia dulce (opțional)
1 frunză de dafin
1/2 linguriță cimbru uscat
Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 28g
carbohidrati: 30g
grasimi: 12g
Tocăniță de Pui cu Legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală și taie pieptul de pui în cuburi. Dacă folosești pulpe dezosate, îndepărtează pielea și grăsimea, apoi taie bucăți.
Spală și taie legumele: ceapa, morcovii, ardeiul, dovlecelul și cartofii.
Într-o cratiță adâncă, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă. Pune usturoiul și gătește pentru încă un minut.
Adaugă bucățile de pui și gătește-le până se albesc pe toate părțile, amestecând ocazional.
Presară boiaua dulce și cimbrul peste pui, amestecând bine pentru a înveli carnea în condimente.
Adaugă morcovii, ardeiul, cartofii și dovlecelul în cratiță, amestecând ușor.
Toarnă roșiile cuburi și supa de pui (sau apă) peste amestecul din cratiță.
Adaugă frunza de dafin, sare și piper după gust.
Acoperă cratița cu un capac și lasă tocănița să fiarbă la foc mediu-mic timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când legumele și puiul sunt bine pătrunse.
Amestecă ocazional și ajustează condimentele după gust. Dacă tocănița scade prea mult, poți adăuga puțină apă.
Scoate frunza de dafin și presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Servește tocănița de pui fierbinte, alături de o felie de pâine proaspătă sau mămăligă, după preferință.
Distribuie