Tiramisu

Desert
Pentru 4 persoane
35 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

250 g mascarpone
2 ouă (separate gălbenușuri de albușuri)
100 g zahăr
200 ml cafea tare, răcită
100 g pișcoturi
2 linguri lichior (opțional, ex: Amaretto)
Cacao pentru decor

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 27g
grasimi: 23g
Tiramisu
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase și deschise la culoare. Adaugă mascarpone și amestecă ușor până la omogenizare.
Într-un alt bol, bate albușurile spumă tare, apoi încorporează-le ușor în crema de mascarpone cu o spatulă.
Amestecă cafeaua răcită cu lichiorul (dacă folosești).
Înmoaie rapid fiecare pișcot în cafea, evitând să devină prea moale.
Într-un vas de sticlă sau în pahare individuale, așază un strat de pișcoturi însiropate.
Adaugă un strat de cremă peste pișcoturi.
Continuă cu un alt strat de pișcoturi și finalizează cu cremă.
Presară cacao deasupra cu ajutorul unei site fine.
Lasă tiramisu-ul la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.
Distribuie
Articole