Tartă cu vișine

Desert
Pentru 8 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt (la temperatura camerei)
75 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură:
500 g vișine (proaspete sau din compot, scurse de suc)
100 g zahăr (sau după gust)
2 linguri amidon
1 linguriță vanilie
sucul de la o jumătate de lămâie
Decor:
Zahăr pudră pentru presărat

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 3g
carbohidrați: 40g
grăsimi: 12g
Tartă cu vișine
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea aluatului:
Într-un bol mare, amestecă făina cu untul, zahărul, oul și sarea, până obții un aluat omogen.
Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.
Prepararea umpluturii:
Într-un alt bol, amestecă vișinele cu zahărul, amidonul, vanilia și sucul de lămâie. Lasă-le deoparte să se marineze.
Asamblarea tartei:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Scoate aluatul din frigider și întinde-l într-o tavă de tartă (de aproximativ 26 cm diametru) unsă cu unt.
Taie excesul de aluat de pe margini.
Toarnă umplutura de vișine peste aluatul întins.
Coacerea tartei:
Introdu tava în cuptor și coace timp de 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu.
Servirea:
Lasă tarta să se răcească ușor, apoi presară zahăr pudră peste ea înainte de a o servi.
Distribuie
Articole