Tartă cu Mere și Scorțișoară

Desert
Pentru 8 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

1 aluat pentru tartă (gata preparat sau făcut în casă)
6 mere medii, curățate și tăiate felii
100 g zahăr
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 linguri de suc de lămâie
1 linguriță amidon (pentru a îngroșa umplutura)
1 ou (pentru uns)
2 linguri de unt (pentru uns tava)
1 vârf de cuțit sare

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 2g
carbohidrati: 35g
grasimi: 15g
Tartă cu Mere și Scorțișoară
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de tartă cu unt.
Așază aluatul de tartă în tavă, presându-l ușor pe fundul și marginile formei. Taie excesul de aluat de pe margini.
Într-un bol, pune merele feliate și adaugă zahărul, scorțișoara, coaja de lămâie, sucul de lămâie și amidonul. Amestecă bine pentru a combina ingredientele.
Pune amestecul de mere în tavă, uniformizându-l pe toată suprafața.
Bate oul și unge marginile aluatului cu acesta pentru a obține o crustă aurie.
Coace tarta în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute sau până când aluatul devine auriu și merele se înmoaie.
Lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o scoate din tavă. Servește caldă sau la temperatura camerei, eventual cu o lingură de frișcă sau înghețată de vanilie.
Distribuie
Articole