Pizza cu șuncă

Cină
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Aluat:
500 g făină
250 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
2 linguri ulei de măsline
Topping:
200 g sos de roșii
200 g cașcaval ras
150 g șuncă
100 g măsline negre
1 ardei gras verde
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță busuioc
Decor:
Frunze de busuioc proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 20g
carbohidrati: 45g
grasimi: 15g
Pizza cu șuncă
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
Într-un bol, amestecă făina cu sarea.
Într-un alt recipient, dizolvă drojdia cu zahărul în apă călduță și lasă 10 minute să se activeze.
Adaugă amestecul de drojdie în făină și frământă până obții un aluat elastic.
Fermentarea aluatului:
Lasă aluatul într-un bol acoperit cu un prosop umed, la cald, timp de 30 de minute.
Preîncălzirea cuptorului:
Preîncălzește cuptorul la 220°C.
Montarea pizzei:
După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o tavă de copt, formând o bază circulară.
Unge aluatul cu sos de roșii, adaugă cașcavalul ras, șunca tăiată, măslinele și ardeiul feliat.
Presară oregano și busuioc deasupra.
Coacerea pizzei:
Introdu pizza în cuptor și coace timp de 15-20 de minute sau până când crusta este aurie.
Servirea:
Decorează pizza cu frunze de busuioc proaspăt și taie felii înainte de a servi.
Distribuie
Articole