Curcan cu cartofi la cuptor

Cină
Pentru 4 persoane
120 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Carne și legume:
1 kg carne de curcan (pulpe sau piept)
4 cartofi mari
2 cepe medii
2 morcovi
3 căței de usturoi
1 ardei gras verde
Lichide și condimente:
200 ml supă de carne sau apă
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1 frunză de dafin
1 linguriță cimbru uscat
Decor:
Frunze de rozmarin proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 35g
grasimi: 20g
Curcan cu cartofi la cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Taie carnea de curcan în bucăți potrivite.
Curăță și taie cartofii în felii sau cuburi.
Toacă ceapa și morcovii în bucăți mici.
Zdrobește usturoiul.
Taie ardeiul gras în fâșii.
Gătirea cărnii:
Într-un bol, amestecă carnea cu uleiul, sare, piper, boia și cimbru.
Asamblarea:
Într-o tavă de copt, adaugă carnea de curcan, legumele pregătite, iar apoi toarnă supa de carne sau apa.
Coacerea:
Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace la 180°C timp de 60 de minute.
După 60 de minute, îndepărtează folia și coace încă 30 de minute, până carnea este bine rumenită și cartofii sunt fragezi.
Servirea:
Presară frunze de rozmarin proaspăt deasupra și servește cald.
Distribuie
Articole