Păstăi scăzute cu usturoi

Cină
Pentru 4 persoane
40 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Legume:
500 g păstăi de fasole verde (proaspete sau congelate)
3 căței de usturoi
1 ceapă mică
2 roșii mari sau 200 ml roșii pasate
2 linguri de pastă de roșii
Lichide și condimente:
3 linguri de ulei de măsline
150 ml apă sau supă de legume
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~120kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 12g
grasimi: 6g
Păstăi scăzute cu usturoi
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea legumelor:
Spală bine păstăile de fasole verde, îndepărtează capetele și taie-le în bucăți de 3-4 cm, dacă sunt prea lungi.
Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul. Pregătește roșiile, fie decojindu-le și tocându-le, fie folosind roșii pasate.
Sotarea de bază:
Într-o cratiță, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine aurie.
Adaugă usturoiul tocat și gătește 1 minut, amestecând constant pentru a nu se arde.
Adăugarea păstăilor și a lichidului:
Adaugă păstăile de fasole verde în cratiță, amestecă bine și gătește timp de 5 minute.
Incorporează roșiile tocate, pasta de roșii și condimentele (sare, piper, boia, cimbru).
Toarnă apa sau supa de legume, apoi acoperă cratița cu un capac.
Fierberea la foc mic:
Gătește la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând ocazional, până când păstăile devin fragede și sosul se reduce.
Finalizarea:
La final, gustă și ajustează condimentele, dacă este necesar.
Servirea:
Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra înainte de servire. Păstăile scăzute pot fi servite calde, alături de mămăligă sau pâine proaspătă.
Distribuie
Articole