Sarmale

Prânz
Pentru 8 persoane
120 minute
Dificultate 7 / 10

Ingrediente

400 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
100 g orez
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 morcov mic, dat pe răzătoare
1 ou
1 lingură pastă de tomate
1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper
1 varză murată mare
2 frunze de dafin
500 ml suc de roșii
2 linguri ulei

Valori nutriționale

calorii: ~480kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 20g
grasimi: 30g
Sarmale
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea frunzelor de varză
Desface frunzele de varză murată și pune-le în apă rece pentru câteva minute, pentru a mai reduce din sare și aciditate.
Dacă frunzele sunt prea mari, taie-le în bucăți potrivite pentru împachetat sarmale.
Prepararea umpluturii
Într-un bol mare, amestecă carnea de porc și vită cu orezul spălat, ceapa tocată, morcovul, oul, pasta de tomate, pătrunjelul, sarea și piperul. Amestecă bine, până când toate ingredientele sunt bine combinate.
Împachetarea sarmalelor
Ia câte o frunză de varză, pune o lingură de umplutură la marginea frunzei, apoi rulează strâns, pliază capetele și fixează-le pentru a sigila umplutura.
Asamblarea și gătirea
Într-o cratiță adâncă, pune uleiul pe fund și așază câteva frunze de varză tocate fin.
Adaugă sarmalele rulate în straturi și pune printre ele frunzele de dafin.
Toarnă sucul de roșii deasupra și completează cu apă, astfel încât să acopere sarmalele.
Acoperă cratița și fierbe-le la foc mic timp de aproximativ 2-3 ore. Dacă nivelul apei scade, mai completează pe parcurs.
Servirea
Servește sarmalele calde, cu smântână și mămăligă alături.
Distribuie
Articole