Salată Boeuf

Prânz
Pentru 8 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

500 g carne de vită (piept de vită sau mușchi)
4 cartofi medii
3 morcovi mari
200 g mazăre verde congelată
5 castraveți murați
200 g maioneză
1 linguriță muștar (opțional)
Sare și piper după gust
2 ouă fierte (pentru decor, opțional)
1 frunză de leuștean sau pătrunjel pentru decor (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~300kcal
proteine: 15g
carbohidrati: 25g
grasimi: 20g
Salată Boeuf
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pune carnea de vită într-o oală cu apă rece, adaugă puțină sare și fierbe timp de 40-50 de minute sau până când devine fragedă. Între timp, fierbe cartofii și morcovii în apă cu sare pentru 20-30 de minute, până devin moi. În ultimii 5 minute de fierbere, adaugă mazărea congelată. După ce au fiert, lasă legumele și carnea să se răcească.
Curăță cartofii, morcovii și castraveții murați. Taie toate ingredientele în cuburi mici, iar carnea de vită în bucăți de dimensiuni mici.
Într-un bol mare, combină carnea de vită, cartofii, morcovii, mazărea și castraveții murați tăiați. Adaugă sare și piper după gust.
Pune maioneza și muștarul (dacă folosești) în bol și amestecă ușor până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
Așază salata Boeuf pe un platou și nivelează suprafața. Poți decora cu felii de ou fiert, leuștean sau pătrunjel verde.
Distribuie