Rețetă Tobă

Prânz
Pentru 10 persoane
180 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

1,5 kg carne de porc (carne de cap de porc, spată sau pulpă)
500 g carne de vițel (opțional)
300 g slănină
2 cepe mari
5 căței de usturoi
200 ml vin alb
3 linguri de orez
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1/2 linguriță boia dulce
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță usturoi granulat
1 piele de porc (pentru învelit)
apă (pentru fiert)

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 5g
grasimi: 28g
Rețetă Tobă
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Începe prin a spăla carnea de porc și vițel (dacă o folosești) și a o tăia în bucăți mici.
Toacă slănina și ceapa mărunt și pune-le într-o tigaie mare cu puțin ulei pentru a le rumeni ușor.
Într-o oală mare, pune carnea de porc și de vițel, adaugă apă suficientă cât să o acopere și fierbe timp de 2-3 ore. Spumează periodic.
Când carnea este fiartă, scoate-o din oală și las-o să se răcească. În apă în care a fiert carnea, pune orezul și lasă-l să fiarbă până se înmoaie, apoi scurge-l.
Călește ceapa și slănina într-o tigaie până devin aurii, adaugă usturoiul pisat, vinul alb, sare, piper, boia dulce și cimbru, și lasă să fiarbă câteva minute.
Mărunțește carnea fiartă și amestec-o cu orezul fiert și condimentele călite.
Curăță pielea de porc și pune amestecul de carne și orez într-o cârpă de brânză sau direct în piele, învelind-o bine.
Leagă capetele pielii cu sfoară și pune toba la fiert în apă cu sare, timp de aproximativ 1 oră.
După fierbere, lasă toba să se răcească și ține-o în frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Servește toba rece, felii subțiri, alături de muștar sau altă garnitură preferată.
Distribuie
Articole