Rețetă Drob de Miel

Prânz
Pentru 8 persoane
90 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

500 g organe de miel (ficat, plămâni, inimă)
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
5 ouă
1 felie pâine înmuiată în lapte
2 linguri ulei
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1 praf de nucșoară
1 prapure de miel

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 20g
carbohidrati: 5g
grasimi: 18g
Rețetă Drob de Miel
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală bine organele de miel și fierbe-le în apă cu sare până sunt bine pătrunse. Lasă-le să se răcească, apoi toacă-le mărunt sau dă-le prin mașina de tocat.
Într-o tigaie, călește ceapa verde tocată mărunt în cele două linguri de ulei, până devine transparentă.
Într-un bol mare, amestecă organele tocate cu ceapa călită, verdețurile tocate fin, felia de pâine bine stoarsă, 2 ouă bătute, sare, piper și nucșoară.
Unge o tavă cu ulei și întinde prapurele de miel, astfel încât marginile să atârne peste pereții tăvii.
Toarnă amestecul de drob în tavă, nivelează-l și pliază marginile prapurelui peste compoziție pentru a o acoperi complet.
Bate celelalte 3 ouă și toarnă-le peste drob pentru o crustă aurie.
Coace drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40-50 de minute, până se rumenește frumos.
Lasă drobul să se răcească înainte de a-l felia și servi.
Distribuie
Articole