Rețetă de Post: Paste cu Sos de Roșii și Ardei

Prânz
Pentru 4 persoane
35 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

300 g paste integrale sau paste de grâu (spaghetti, penne sau fusilli)
1 ardei roșu mare, tăiat cubulețe
1 cutie de roșii tocate sau 400 g roșii proaspete, tocate mărunt
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi, tocați
1 ceapă mică, tocată fin
1 linguriță de zahăr (pentru a echilibra aciditatea roșiilor)
Sare și piper după gust
Frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel pentru decor
1/2 linguriță oregano uscat (opțional)
Fulgi de ardei iute (opțional, pentru un plus de picant)

Valori nutriționale

calorii: ~300kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 50g
grasimi: 9g
Rețetă de Post: Paste cu Sos de Roșii și Ardei
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-o oală mare cu apă sărată clocotită, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin al dente. Scurge-le și pune-le deoparte.
Într-o tigaie adâncă, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine aurie, aproximativ 3 minute. Adaugă usturoiul tocat și gătește-l pentru încă un minut, până începe să miroasă.
Adaugă ardeiul tăiat cubulețe și gătește-l timp de 5 minute, până când devine moale.
Toarnă roșiile tocate (din conservă sau proaspete) în tigaie, apoi adaugă o linguriță de zahăr pentru a reduce aciditatea. Condimentează cu sare, piper și oregano uscat, dacă dorești. Lasă sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, până când devine gros și aromat.
Adaugă pastele fierte în tigaia cu sos și amestecă-le bine pentru ca pastele să absoarbă aromele.
Presară frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel deasupra și fulgi de ardei iute, dacă îți place puțin picant. Servește pastele calde.
Distribuie