Rețetă de Post: Păstăi în Sos de Roșii

Cină
Pentru 4 persoane
35 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

500 g păstăi verzi sau galbene (proaspete sau congelate)
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată fin
2 căței de usturoi, tocați mărunt
400 g roșii pasate (sau 4 roșii proaspete, decojite și blendate)
1 linguriță zahăr (pentru a echilibra aciditatea roșiilor)
1 lingură pastă de tomate
1 legătură mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat
Sare și piper, după gust
1 linguriță boia dulce (opțional)
100 ml apă

Valori nutriționale

calorii: ~160kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 16g
grasimi: 8g
Rețetă de Post: Păstăi în Sos de Roșii
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Dacă folosești păstăi proaspete, spală-le și curăță-le de capete. Dacă sunt congelate, lasă-le să se dezghețe ușor.
Într-o tigaie adâncă sau o cratiță, încălzește uleiul de măsline. Călește ceapa tocată până devine aurie, apoi adaugă usturoiul și gătește 1 minut.
Adaugă roșiile pasate, pasta de tomate, zahărul, boiaua (dacă folosești), sare și piper. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă 5 minute, până începe să se îngroașe.
Pune păstăile în sos, adaugă apa, acoperă și lasă-le să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, până devin fragede. Amestecă din când în când.
Când păstăile sunt gata, oprește focul și presară mărar sau pătrunjel proaspăt deasupra. Servește preparatul cald, alături de pâine proaspătă sau mămăligă.
Distribuie