Rețetă de Post: Orez cu Legume

Prânz
Pentru 4 persoane
40 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

200 g orez (preferabil cu bob lung sau basmati)
1 morcov, tăiat cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 ceapă mică, tocată fin
100 g mazăre (proaspătă sau congelată)
1 dovlecel mic, tăiat cubulețe
2 linguri ulei de măsline
500 ml apă sau supă de legume
Sare și piper după gust
1/2 linguriță turmeric (opțional, pentru culoare)
Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~200kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 35g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Orez cu Legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală bine orezul sub un jet de apă rece până când apa devine clară. Aceasta ajută la îndepărtarea amidonului, astfel încât orezul va fi mai puțin lipicios la gătire.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă ceapa. Călește ceapa până devine transparentă, apoi adaugă morcovul și ardeiul gras. Călește-le timp de 5 minute, până încep să se înmoaie. Adaugă mazărea și dovlecelul și mai gătește-le încă 2-3 minute.
Adaugă orezul în tigaie, amestecă-l ușor cu legumele și lasă-l să absoarbă uleiul și aromele din legume. Toarnă apa sau supa de legume și adaugă turmeric, sare și piper după gust.
Acoperă tigaia cu un capac și lasă orezul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute, până când orezul absoarbe tot lichidul și devine fraged. Verifică din când în când să nu se lipească, adăugând puțină apă dacă este necesar.
După ce orezul este gata, ia-l de pe foc și lasă-l să stea câteva minute. Decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și servește-l cald.
Distribuie