Rețetă de Post: Mâncărică de Fasole
Cină
Pentru 4 persoane
90 minute
Dificultate 3 / 10
Ingrediente
● 300 g fasole uscată (sau 2 conserve de fasole albă/roșie)
● 1 ceapă mare, tocată mărunt
● 1 morcov, tocat cubulețe
● 1 ardei gras roșu, tocat cubulețe
4 căței de usturoi, tocați fin
● 3 linguri ulei de floarea-soarelui
● 1 cutie de roșii tocate (400 g) sau 2 roșii mari proaspete, tocate
● 1 frunză de dafin
● 1 linguriță boia de ardei dulce
● 1/2 linguriță cimbru uscat
● Sare și piper după gust
● Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor
Valori nutriționale
● calorii: ~250kcal
● proteine: 10g
● carbohidrati: 35g
● grasimi: 8g
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
● Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat în apă rece peste noapte, apoi scurge apa. Fierbe fasolea în apă curată timp de aproximativ o oră, sau până devine fragedă, scurgând apa la final. Dacă folosești fasole la conservă, clătește boabele bine și treci direct la pasul următor.
● Într-o cratiță mare, încinge uleiul și adaugă ceapa. Călește ceapa până devine transparentă, apoi adaugă morcovul și ardeiul. Continuă să călești pentru încă 5-6 minute, până când legumele se înmoaie.
● Pune usturoiul în cratiță și gătește-l timp de 1 minut. Adaugă apoi roșiile tocate, frunza de dafin, boiaua de ardei și cimbrul. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până când roșiile se reduc și sosul devine mai gros.
● Pune fasolea fiartă sau din conservă în cratiță, amestecă și lasă să fiarbă împreună pentru 15-20 de minute, până când toate aromele se combină. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă pentru a obține consistența dorită.
● Potrivește de sare și piper după gust, apoi lasă mâncărica să se odihnească câteva minute după ce o iei de pe foc.
● Servește mâncărica de fasole caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat. Poate fi însoțită de o salată de murături sau pâine proaspătă.
Distribuie
Alte rețete
Rețetă de Post: Chifteluțe Vegetale
calorii: ~180kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 30g
grasimi: 4g
Rețetă de Post: Păstăi în Sos de Roșii
calorii: ~160kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 16g
grasimi: 8g
Rețetă de Post: Supă de Fasole
calorii: ~180kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 28g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Pâine prăjită cu Zacuscă
calorii: ~180kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 32g
grasimi: 3g
Rețetă de Post: Clătite cu Dulceață
calorii: ~180kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 32g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Ciuperci cu Mămăligă
calorii: ~210kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 32g
grasimi: 6g
Rețetă de Post: Toast cu Avocado și Roșii Coapte
calorii: ~250kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 22g
grasimi: 15g
Rețetă de Post: Supă Cremă de Ciuperci
calorii: ~130kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 15g
grasimi: 6g
Rețetă de Post: Paste cu Sos de Roșii și Ardei
calorii: ~300kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 50g
grasimi: 9g
Rețetă de Post: Negresă cu Nucă
calorii: ~250kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 30g
grasimi: 14g
Rețetă de Post: Orez cu Legume
calorii: ~200kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 35g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Gogoși Simple și Pufose
calorii: ~120kcal
proteine: 2g
carbohidrati: 18g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Hummus cu Legume
calorii: ~180kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 15g
grasimi: 10g
Vin Fiert
calorii: ~150kcal
proteine: 0g
carbohidrati: 20g
grasimi: 0g
Ouă Umplute
calorii: ~120kcal
proteine: 7g
carbohidrati: 1g
grasimi: 10g