Rețetă de Post: Chifteluțe Vegetale

Prânz
Pentru 4 persoane
45 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

200 g cartofi fierți, zdrobiți
1 morcov, ras fin
1 ceapă mică, tocată mărunt
100 g ciuperci champignon, tocate fin
100 g năut fiert (sau fasole albă fiartă), zdrobit
2 linguri făină
2 linguri pesmet
2 căței de usturoi, tocați fin
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Sare și piper, după gust
Ulei pentru prăjit (sau pentru uns, dacă se coc)

Valori nutriționale

calorii: ~180kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 30g
grasimi: 4g
Rețetă de Post: Chifteluțe Vegetale
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă cartofii zdrobiți, morcovul ras, ceapa, ciupercile, năutul zdrobit și usturoiul.
Adaugă făina, pesmetul, boiaua, cimbrul, pătrunjelul, sarea și piperul. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Modelează compoziția în biluțe sau forme plate de dimensiunea dorită.
Prăjire: Încălzește ulei într-o tigaie și prăjește chifteluțele pe ambele părți până devin aurii (aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte).
Coacere: Așază chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le ușor cu ulei și coace-le la 180°C timp de 20-25 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Servește-le calde, alături de o salată, garnitură de legume sau un sos de roșii de post.
Distribuie