Perișoare cu Piure de Cartofi

Cină
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

Pentru perișoare
500 g carne tocată de porc sau amestec porc-vită
1 ou
1 ceapă mică, tocată fin
2 căței de usturoi, tocați fin
50 g pesmet
2 linguri lapte
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1 linguriță ierburi aromatice (oregano, cimbru)
Ulei pentru prăjit
Pentru piureul de cartofi
800 g cartofi
50 g unt
100 ml lapte
Sare și piper după gust

Valori nutriționale

calorii: ~550kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 55g
grasimi: 25g
Perișoare cu Piure de Cartofi
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea perișoarelor:
Într-un bol, amestecă carnea tocată cu oul, ceapa, usturoiul, pesmetul, laptele, sarea, piperul și ierburile aromatice. Frământă bine până devine o compoziție omogenă. Formează perișoare de mărimea unei nuci.
Prăjirea perișoarelor:
Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește perișoarele la foc mediu până devin aurii și crocante pe exterior, aproximativ 8-10 minute, întorcându-le pentru a se rumeni uniform.
Prepararea piureului de cartofi:
Curăță cartofii și fierbe-i în apă cu sare timp de 20-25 de minute, până devin fragezi. Scurge-i și pasează-i cu un zdrobitor de cartofi. Adaugă untul și laptele cald, amestecând până obții un piure cremos. Potrivește de sare și piper.
Servirea:
Servește perișoarele fierbinți alături de piureul de cartofi. Poți adăuga un sos de roșii sau de smântână, după preferință.
Distribuie