Paste cu Trufe

Cină
Pentru 4 persoane
25 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

300 g paste (spaghetti, tagliatelle sau fettuccine)
50 g unt
1 lingură ulei de trufe
50 g parmezan ras
10 g trufe negre sau albe proaspete (sau trufe conservate)
1 cățel de usturoi
sare și piper după gust
1 lingură de pătrunjel tocat (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 12g
carbohidrati: 45g
grasimi: 15g
Paste cu Trufe
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, până devin al dente.
În timp ce pastele fierb, topește untul într-o tigaie mare la foc mic. Adaugă uleiul de trufe și cățelul de usturoi tăiat mărunt. Lasă usturoiul să se călească ușor, având grijă să nu se ardă.
Scurge pastele și păstrează o cană din apa în care au fiert.
Adaugă pastele fierte în tigaie, amestecându-le cu sosul de trufe. Dacă este necesar, adaugă puțină apă din cea în care au fiert pastele pentru a lega mai bine sosul.
Încorporează parmezanul ras și amestecă bine pentru a-l topi.
Rade trufele proaspete deasupra pastelor, adăugând sare și piper după gust.
Opțional, poți presăra pătrunjel tocat pentru un plus de culoare și aromă.
Servește imediat, ca un fel principal rafinat.
Distribuie
Articole