Paste cu Ton și Sos Roșu

Prânz
Pentru 4 persoane
35 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

300 g paste integrale (penne sau fusilli)
2 conserve (aprox. 300 g) de ton în suc propriu, scurs
400 g roșii pasate (sau un sos de roșii simplu)
1 ceapă mică, tocată fin
2 căței de usturoi, tocați
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță busuioc uscat
Sare și piper, după gust
Opțional: câteva frunze proaspete de busuioc pentru garnitură

Valori nutriționale

calorii: ~380kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 50g
grasimi: 7g
Paste cu Ton și Sos Roșu
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea pastelor: Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, până devin al dente. Scurge-le și lasă-le deoparte.
Sotarea legumelor: Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adaugă ceapa. Călește-o 2-3 minute, până devine translucidă, apoi adaugă usturoiul și gătește-l încă 1 minut.
Adăugarea sosului de roșii: Toarnă roșiile pasate în tigaie, amestecând bine. Adaugă oregano, busuiocul, sare și piper. Fierbe sosul la foc mic timp de 10-15 minute, până se îngroașă puțin.
Adăugarea tonului: Pune tonul scurs în tigaie, amestecând ușor pentru a-l încorpora în sos.
Combinarea pastelor: Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine, astfel încât sosul să acopere toate pastele. Lasă totul pe foc mic pentru încă 2-3 minute.
Servire: Pune pastele pe farfurii și decorează-le cu frunze proaspete de busuioc, dacă dorești.
Distribuie