Paste Carbonara

Prânz
Pentru 4 persoane
30 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

400 g paste (spaghetti sau fettuccine)
150 g guanciale (sau bacon, dacă nu găsești guanciale)
4 gălbenușuri de ou
100 g parmezan ras
50 g pecorino ras
2 căței de usturoi (opțional)
Sare și piper negru proaspăt măcinat
1 lingură ulei de măsline (dacă folosești usturoi)

Valori nutriționale

calorii: ~600kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 65g
grasimi: 30g
Paste Carbonara
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă sărată. Păstrează o cană din apa în care au fiert pastele, pentru a ajusta sosul mai târziu, dacă este necesar.
Taie guanciale în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie mare cu puțin ulei de măsline (opțional) și usturoi, la foc mediu, până devine crocant.
Dacă nu folosești usturoi, adaugă direct guanciale și prăjește-l până devine aurie și crocantă.
Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu parmezanul și pecorino. Condimentează cu sare și piper după gust.
Când pastele sunt gata, scurge-le, păstrând aproximativ 1/2 cană din apa de gătit.
Pune pastele în tigaia cu guanciale (sau bacon) și amestecă bine pentru a le acoperi cu grăsimea lăsată de carne.
Ia tigaia de pe foc și adaugă amestecul de ouă și brânzeturi. Amestecă rapid pentru a crea un sos cremos. Dacă este necesar, adaugă puțină apă de la paste pentru a obține o consistență mai fină.
Servește pastele carbonara imediat, presărate cu piper negru proaspăt măcinat și, eventual, un pic de parmezan ras deasupra.
Distribuie
Articole