Musaca de cartofi

Prânz
Pentru 6 persoane
120 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Ingrediente principale:
1 kg cartofi
500 g carne tocată de vită sau porc
2 cepe mari
2 morcovi
400 g roșii pasate
3 ouă
200 g brânză rasă (opțional)
2 linguri de ulei
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1 frunză de dafin
cimbru proaspăt sau uscat

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 35g
grasimi: 20g
Musaca de cartofi
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Curăță și taie cartofii în felii subțiri.
Toacă ceapa și răzuiește morcovul.
Gătirea cărnii:
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și călește ceapa până devine aurie.
Adaugă carnea tocată și gătește până se rumenește. Adaugă sare, piper, boia și morcovul ras.
Incorporează roșiile pasate și lasă la foc mic timp de 15 minute.
Asamblarea musacalei:
Într-un vas de cuptor, așază un strat de cartofi, urmat de un strat de carne, continuând până termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
Pregătirea amestecului de ouă:
Bate ouăle cu sare și piper și toarnă-le uniform peste musaca.
Presară brânza rasă deasupra dacă dorești.
Coacerea:
Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace musacaua timp de 45-50 de minute sau până când este bine rumenită.
Servirea:
Lasă musacaua să se răcească puțin înainte de a o tăia. Servește caldă, alături de o salată proaspătă.
Distribuie
Articole