Rețetă Humus

Prânz
Pentru 4 persoane
15 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

400 g năut fiert (sau 1 conservă de năut)
2 linguri tahini (pastă de susan)
2 linguri ulei de măsline
1 lămâie, sucul
2 căței de usturoi, tocați
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru
1/2 linguriță cumin (chimen) măcinat
1/4 linguriță paprica sau boia dulce
apă (dacă este necesar, pentru a obține consistența dorită)
câteva frunze de pătrunjel proaspăt pentru decor

Valori nutriționale

calorii: ~180kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 20g
grasimi: 9g
Rețetă Humus
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Dacă folosești năut uscat, asigură-te că l-ai fiert în prealabil, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă folosești conservă, scurge și clătește năutul.
Într-un blender sau procesator de alimente, pune năutul fiert, tahini, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, sare, piper, cumin și boiaua dulce.
Mixează ingredientele până când obții o pastă fină și cremoasă. Dacă este prea groasă, adaugă puțină apă până când ajungi la consistența dorită.
Gustă și ajustează condimentele, adăugând mai multă sare, lămâie sau ulei, după preferință.
Transferă humusul într-un bol și decorează-l cu un strop de ulei de măsline, un praf de paprika și câteva frunze de pătrunjel proaspăt.
Servește humusul cu pita, legume crude, biscuiți sărați sau ca aperitiv pentru o masă de compartit.
Distribuie
Articole