Ghiveci de legume cu orez

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Legume:
2 cepe medii
3 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 dovlecei mici
200 g fasole verde
150 g mazăre (proaspătă sau congelată)
2 roșii mari
3 linguri de pastă de roșii
3 căței de usturoi
Orez:
200 g orez (preferabil cu bob lung sau basmati)
500 ml supă de legume (sau apă)
Condimente:
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță oregano uscat
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~210kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 38g
grasimi: 5g
Ghiveci de legume cu orez
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea legumelor:
Curăță și toacă ceapa, morcovii, ardeii, dovleceii și roșiile în bucăți mici.
Pisează usturoiul și pregătește fasolea verde, tăind-o în bucăți de aproximativ 3-4 cm.
Sotarea legumelor:
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine aurie.
Adaugă morcovii și ardeii și gătește 5-7 minute.
Incorporează fasolea verde, mazărea, dovleceii și roșiile. Amestecă bine.
Adaugă pasta de roșii, usturoiul pisat, și condimentele. Lasă totul să fiarbă la foc mic 10 minute.
Prepararea orezului:
Spală bine orezul în apă rece, apoi adaugă-l în cratiță peste legume.
Toarnă supa de legume sau apa fierbinte și amestecă.
Acoperă cratița cu un capac și gătește la foc mic timp de 20-25 de minute, până când orezul absoarbe lichidul și devine fraged.
Finalizarea:
După ce orezul este gata, lasă ghiveciul să se odihnească 5-10 minute cu capacul pus.
Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra înainte de servire.
Distribuie
Articole