Friptură de Porc la Cuptor

Cină
Pentru 6 persoane
120 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

1,5 kg pulpă de porc (sau cotlet de porc)
4 căței de usturoi, pisați
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță rozmarin uscat
1 pahar vin alb sau roșu (aproximativ 150 ml)
1 ceapă mare, tăiată felii
2 morcovi, tăiați rondele
2 cartofi mari, tăiați cuburi
1/2 pahar apă (pentru sos)

Valori nutriționale

calorii: ~350kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 15g
grasimi: 22g
Friptură de Porc la Cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un bol mic, combină usturoiul pisat, uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, cimbrul și rozmarinul. Amestecă bine până obții o pastă.
Freacă pulpa de porc cu pasta de condimente, asigurându-te că este bine acoperită pe toată suprafața. Lasă carnea să stea la temperatura camerei timp de 15-20 de minute pentru a se marina.
Într-o tavă de copt, adaugă ceapa, morcovii și cartofii tăiați. Pune bucata de carne de porc deasupra legumelor.
Toarnă vinul în tavă și adaugă apă pentru a crea un sos. Acoperă tava cu folie de aluminiu.
Coace friptura timp de 1 oră și 30 de minute. După acest timp, îndepărtează folia și lasă carnea să se rumenească timp de 20-30 de minute, până devine frumos rumenită și crocantă pe exterior.
Pentru un plus de savoare, poți turna sosul din tavă peste carne înainte de servire.
Servește friptura de porc alături de legume coapte sau o salată proaspătă.
Distribuie
Articole