Friptură de Curcan la Cuptor

Prânz
Pentru 6 persoane
90 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

1,5 kg carne de curcan (pulpe sau piept)
3 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi, tocați fin
1 lămâie (zeama și coaja rasă)
2 ramuri de rozmarin proaspăt
1 linguriță boia dulce
Sare și piper după gust
500 ml supă de pui
2 linguri unt

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 5g
grasimi: 18g
Friptură de Curcan la Cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Spală și usucă carnea de curcan cu prosoape de hârtie.
Folosind o pensulă, ungi carnea cu ulei de măsline, apoi presară sare, piper, boia dulce, usturoi tocat și rozmarin. Stoarce sucul de lămâie peste carnea de curcan și rade coaja pentru un plus de aromă.
Așază carnea într-o tavă de cuptor și toarnă supa de pui în jurul fripturii.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptor. Coace timp de 1 oră, apoi scoate folia și mai lasă la cuptor pentru încă 30 de minute pentru a se rumeni frumos.
În ultimele 10 minute, adaugă untul pe deasupra cărnii pentru un gust mai bogat și o textură mai frumoasă.
Verifică friptura cu o furculiță pentru a te asigura că este gătită complet. Carnea trebuie să fie suculentă, dar bine gătită în interior.
Lasă friptura să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia și a o servi.
Distribuie
Articole