Ficăței de Pui cu Piure de Cartofi

Cină
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

Pentru Ficăței
500 g ficăței de pui
1 ceapă mare, tocată fin
3 căței de usturoi, tocați mărunt
3 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb sau supă de pui (opțional)
Sare și piper, după gust
1 linguriță cimbru sau oregano uscat (opțional)
1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor)
Pentru Piureul de Cartofi
1 kg cartofi, curățați și tăiați cuburi
50 g unt
100 ml lapte cald
Sare, după gust
Piper alb (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~400kcal
proteine: 20g
carbohidrati: 35g
grasimi: 18g
Ficăței de Pui cu Piure de Cartofi
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea Piureului de Cartofi
Pune cartofii tăiați în cuburi într-o oală cu apă și sare, apoi fierbe-i timp de 20-25 de minute sau până când sunt moi.
Scurge cartofii și pune-i într-un bol.
Adaugă untul și laptele cald, apoi pasează cartofii până obții o consistență fină.
Potrivește de sare și adaugă puțin piper alb dacă dorești.
Prepararea Ficățeilor de Pui
Spală ficățeii și scurge-i bine de apă. Verifică să nu aibă urme de sânge sau membrane rămase.
Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adaugă ceapa tocată, lăsând-o să se călească până devine aurie.
Adaugă usturoiul tocat și călește încă un minut.
Pune ficățeii în tigaie și gătește-i pe toate părțile, aproximativ 7-10 minute, până când sunt bine pătrunși.
Toarnă vinul sau supa de pui peste ficăței, amestecă și lasă să scadă lichidul, până când rămâne un sos mai dens.
Asezonează cu sare, piper și cimbru (dacă dorești), apoi mai lasă pe foc câteva minute.
Servire
Așază piureul de cartofi pe farfurie și pune ficățeii alături.
Presară pătrunjel proaspăt tocat peste ficăței pentru un plus de culoare și prospețime.
Servește imediat, alături de o salată simplă, dacă dorești.
Distribuie
Articole