Dorada la cuptor

Cină
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 5 / 10

Ingrediente

Pește și legume:
2 bucăți dorada (aproximativ 800 g)
4 cartofi medii
2 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ceapă roșie
2 roșii
Marinadă:
3 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
1 lămâie (zeama și felii pentru decor)
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță cimbru uscat
Un praf de boia dulce sau iute, după preferință
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~280kcal
proteine: 28g
carbohidrati: 15g
grasimi: 12g
Dorada la cuptor
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea peștelui:
Curăță dorada de solzi și măruntaie, apoi clătește-o bine sub jet de apă rece.
Usucă peștele cu șervețele de bucătărie și crestează ușor pielea pe ambele părți.
Pregătește marinada amestecând usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, zeama de lămâie și condimentele. Unge peștele cu marinada pe interior și exterior.
Pregătirea legumelor:
Curăță și taie cartofii, morcovii și ceapa în felii subțiri, iar ardeiul și roșiile în bucăți mai mari.
Așază legumele într-o tavă mare de copt, stropindu-le cu ulei de măsline, sare, piper și puțin oregano.
Coacerea:
Așază dorada peste legume, adaugă felii de lămâie deasupra și acoperă tava cu folie de aluminiu.
Coace totul la 180°C timp de 30 de minute. Îndepărtează folia și mai lasă la cuptor încă 10-15 minute pentru a rumeni peștele.
Servirea:
Presară pătrunjel proaspăt deasupra înainte de servire. Servește dorada caldă, alături de legume coapte.
Distribuie
Articole