Cozonac cu Fistic

Desert
Pentru 8 persoane
150 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

500 g făină
150 g zahăr
7 g drojdie uscată
200 ml lapte călduț
3 ouă
100 g unt topit
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
200 g fistic măcinat
50 g zahăr pudră
50 ml frișcă lichidă
1 ou (pentru uns)

Valori nutriționale

calorii: ~370kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 45g
grasimi: 17g
Cozonac cu Fistic
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată și sarea. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă ouăle, zahărul și esența de vanilie.
Încălzește laptele ușor și toarnă-l treptat peste amestecul de făină, amestecând constant.
Frământă aluatul până devine elastic și neted, apoi încorporează untul topit și continuă să frămânți până când untul este complet absorbit.
Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
Într-un bol, pregătește umplutura: amestecă fisticul măcinat cu zahărul pudră și frișca lichidă, până obții o pastă densă.
După ce aluatul a dospit, împarte-l în două și întinde fiecare bucată într-o foaie dreptunghiulară.
Întinde pasta de fistic pe fiecare foaie, apoi rulează-le strâns. Așază rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă cozonacii să dospească încă 30 de minute, apoi unge-i cu ou bătut.
Coace cozonacii în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.
Lasă cozonacii să se răcească complet înainte de a-i tăia. Servește acest desert delicios cu aromă de fistic la mesele festive sau ca o gustare specială.
Distribuie
Articole