Cotlet de Porc, Cartofi la Cuptor și Sparanghel
Cină
Pentru 4 persoane
80 minute
Dificultate 5 / 10
Ingrediente
Pentru cotletele de porc:
● 4 cotlete de porc (aproximativ 150-180 g fiecare)
● 2 linguri de ulei de măsline
● 2 căței de usturoi, tocați fin
● 1 linguriță de rozmarin proaspăt sau uscat
● 1 linguriță de cimbru
● Sare și piper, după gust
● Sucul de la 1/2 lămâie (opțional, pentru marinat)
Pentru cartofii la cuptor:
● 600 g cartofi (preferabil cartofi noi sau cartofi roșii), tăiați cubulețe
● 1 lingură de ulei de măsline
● 1 linguriță de rozmarin uscat
● Sare și piper, după gust
Pentru sparanghel:
● 400 g sparanghel, spălat și curățat
● 1 lingură de ulei de măsline
● Sare și piper, după gust
● Suc de lămâie (opțional)
Valori nutriționale
● calorii: ~450kcal
● proteine: 35g
● carbohidrati: 35g
● grasimi: 18g
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Marinarea cotletelor de porc:
● Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sarea și piperul. Adaugă sucul de lămâie dacă dorești o notă de prospețime.
● Freacă bine cotletele de porc cu acest amestec și lasă-le la marinat în frigider timp de 30 de minute (sau până la 2 ore pentru o aromă mai intensă).
Pregătirea cartofilor la cuptor:
● Preîncălzește cuptorul la 200°C.
● Într-un bol, amestecă cartofii cubulețe cu uleiul de măsline, rozmarinul, sarea și piperul.
● Așază cartofii într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace-i timp de 30-35 de minute, sau până când devin aurii și crocanți, amestecând la jumătatea timpului.
Gătirea sparanghelului:
● Întinde sparanghelul pe o tavă sau într-o tigaie și stropește-l cu ulei de măsline. Condimentează cu sare, piper și, opțional, puțin suc de lămâie.
● Coace-l la cuptor, alături de cartofi, în ultimele 10-12 minute de gătire sau sotează-l într-o tigaie timp de 5-6 minute, până devine ușor fraged.
Prepararea cotletelor de porc la grătar:
● Încălzește grătarul sau o tigaie grill la foc mediu.
● Gătește fiecare cotlet de porc aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, sau până când ajunge la temperatura internă de 63°C (145°F) pentru o gătire medie.
● Lasă cotletele să se odihnească 3-5 minute înainte de a le servi.
Servire:
● Așază pe farfurie câte un cotlet de porc alături de o porție de cartofi la cuptor și sparanghel. Adaugă opțional puțin suc de lămâie peste sparanghel pentru prospețime.
Distribuie
Alte rețete
Rețetă de Post: Chifteluțe Vegetale
calorii: ~180kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 30g
grasimi: 4g
Rețetă de Post: Păstăi în Sos de Roșii
calorii: ~160kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 16g
grasimi: 8g
Rețetă de Post: Supă de Fasole
calorii: ~180kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 28g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Pâine prăjită cu Zacuscă
calorii: ~180kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 32g
grasimi: 3g
Rețetă de Post: Clătite cu Dulceață
calorii: ~180kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 32g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Ciuperci cu Mămăligă
calorii: ~210kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 32g
grasimi: 6g
Rețetă de Post: Toast cu Avocado și Roșii Coapte
calorii: ~250kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 22g
grasimi: 15g
Rețetă de Post: Supă Cremă de Ciuperci
calorii: ~130kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 15g
grasimi: 6g
Rețetă de Post: Paste cu Sos de Roșii și Ardei
calorii: ~300kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 50g
grasimi: 9g
Rețetă de Post: Negresă cu Nucă
calorii: ~250kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 30g
grasimi: 14g
Rețetă de Post: Orez cu Legume
calorii: ~200kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 35g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Gogoși Simple și Pufose
calorii: ~120kcal
proteine: 2g
carbohidrati: 18g
grasimi: 5g
Rețetă de Post: Mâncărică de Fasole
calorii: ~250kcal
proteine: 10g
carbohidrati: 35g
grasimi: 8g
Rețetă de Post: Hummus cu Legume
calorii: ~180kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 15g
grasimi: 10g
Vin Fiert
calorii: ~150kcal
proteine: 0g
carbohidrati: 20g
grasimi: 0g