Cornulețe Fragede cu Gem

Gustare
Pentru 5 persoane
90 minute
Dificultate 6 / 10

Ingrediente

250 g unt sau untură (rece)
400 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
1 lingură oțet (sau suc de lămâie)
100 ml smântână (20-30% grăsime)
1 linguriță esență de vanilie (opțional)
200 g gem (preferabil de prune sau caise, consistent) sau rahat pentru umplutură
Zahăr pudră pentru decor

Valori nutriționale

calorii: ~80kcal
proteine: 1g
carbohidrati: 12g
grasimi: 4g
Cornulețe Fragede cu Gem
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea aluatului
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și frământă ușor cu mâinile sau cu un blender de patiserie până când obții un amestec nisipos.
Adăugarea smântânii și oțetului: Adaugă smântâna, oțetul și esența de vanilie și frământă rapid până când aluatul se omogenizează și devine nelipicios. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 de minute.
Formarea cornulețelor
Împarte aluatul în 3-4 părți egale pentru a fi mai ușor de întins. Pe o suprafață presărată cu făină, întinde fiecare parte sub formă de cerc, apoi taie în triunghiuri (ca pentru pizza), astfel încât să obții 8-10 bucăți pe fiecare bucată de aluat.
Umplerea și rularea
Pune o mică linguriță de gem sau o bucățică de rahat la baza fiecărui triunghi, apoi rulează ușor de la bază spre vârf, formând cornulețe. Așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacerea
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace cornulețele timp de 15-20 de minute, sau până când devin ușor aurii pe margini. Nu le coace prea mult, deoarece trebuie să rămână fragede.
Decorarea
Scoate cornulețele din cuptor și lasă-le să se răcească ușor. Presară-le din belșug cu zahăr pudră cât sunt încă puțin calde.
Distribuie