Colivă cu nucă

Desert
Pentru 8 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Ingrediente principale:
500 g grâu pentru colivă
1 l apă
200 g nuci, măcinate
300 g zahăr
2 linguri de miere
1 linguriță de esență de vanilie
1 praf de sare
Decor:
Nuci întregi, boabe de rodie sau fructe confiate

Valori nutriționale

calorii: ~300kcal
proteine: 9g
carbohidrati: 62g
grasimi: 10g
Colivă cu nucă
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea grâului:
Spală grâul în apă rece și lasă-l la înmuiat timp de câteva ore sau peste noapte.
După ce a stat la înmuiat, pune grâul într-o oală cu apă și fierbe-l până devine moale, cam 30-40 de minute.
Prepararea compoziției:
După ce grâul este fiert, scurge-l bine și transferă-l într-un bol mare.
Adaugă nucile măcinate, zahărul, mierea, esența de vanilie și sarea. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Asamblarea colivei:
Transferă amestecul pe un platou și nivelează-l cu o spatulă.
Decorează cu nuci întregi, boabe de rodie sau fructe confiate după preferință.
Servirea:
Coliva se servește rece, fiind un desert tradițional, adesea preparat cu ocazia pomenirii celor dragi.
Distribuie
Articole